Meedoen?
Klik hier

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Je kunt ook altijd mailen (info@ventoux3.org) of bellen: 06-83695272, we hebben graag persoonlijk contact!
Wat is het minimum sponsorbedrag dat ik op moet halen?
Ventoux3 vindt het belangrijk dat iedereen die dat wil deel kan nemen. Iedere deelnemer dient minimaal € 750,- euro sponsorgeld op te halen, een bedrag dat heel haalbaar blijkt. Natuurlijk is het fantastisch als het je lukt om (veel) meer geld in te zamelen: elke euro draagt bij aan hersentumoronderzoek!
Hoeveel teams/individuele fietsers kunnen meefietsen?
Het maximale aantal deelnemers wordt bepaald door de eisen van de veiligheid. Bij het bereiken van 300 deelnemers zullen wij kijken of onze organisatie verdere inschrijvingen kan ondersteunen. Denk hierbij met name aan de bezetting van de vrijwilligersposities en het benodigde materieel.
Hoe ziet de route eruit?
We beklimmen 3 keer de Mont Ventoux. De drie verschillende klimmen zijn respectievelijk 21, 21 en 26 km lang. Wie wil kan ook kiezen voor 1 of 2 beklimmingen. De 4e beklimming is wederom vanuit de plaats Bedoin.
Na een gelijke start om 6.00h fietst iedere fietser op zijn eigen tempo door. De eerste beklimming is die van de bekendste en zwaarste kant, met als startplaats Bédoin. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is 7,6% en de klim is 21 kilometer lang. De laatste 6 kilometers van de klim gaan door het beroemde maanlandschap van de Ventoux. De deelnemers dalen af richting Malaucene, waarna de Mont Ventoux vervolgens vanuit dat dorp wordt bedwongen. De intensiteit van deze klim is vergelijkbaar met die van de eerste: 21 km a 7,4% De laatste afdaling gaat naar Sault. Tussen de lavendelvelden beklimmen de deelnemers de minst steile helling (4,4%), die 26 kilometer lang is. Het aantal hoogtemeters is respectievelijk 1604, 1579, 1144 = 4327. Volbrengers van de tocht mogen zich “Cinglé du Mont Ventoux” noemen, oftewel “Dwaas van de Mont Ventoux”, een officiële geuzennaam die met trots mag worden gedragen.
Hoeveel deelnemers kan een team hebben?
Een team bestaat uit het aantal fietsers dat je zelf kunt werven. Deelnemers van de teams kunnen Ventoux3 helemaal fietsen, of kiezen voor alleen de eerste of eerste twee beklimmingen. Het werven van zoveel mogelijk teamleden is ook een fantastische bijdrage aan het succes van ventoux3!
Waar kan ik overnachten?
Iedereen zorgt voor eigen accommodatie. Er zijn veel mogelijkheden voor verblijf in en om Bedoin, in allerlei prijsklassen. Er zijn verschillende goede campings. In de omgeving zijn verschillende hotels, huizen en vakantieparken. Maar.....boek wel op tijd!
Ik heb geen racefiets, kan ik wel meedoen?
Een racefiets is meer dan aan te bevelen. Heeft u die niet dan is een heel goede oplossing om te trainen op een gewone fiets en bij de fietsenverhuur "Bedoin Location", vrienden van Ventoux3, een goede racefiets tegen heel beperkte kosten te huren.
Hoe kan ik mij het beste voorbereiden qua training?
Training is geheel afhankelijk van je fietservaring, conditie en af te leggen afstand. Trainingsschema’s kunnen samengesteld worden vanaf verschillende sites zoals http://www.wielersportinfo.nl/fietsschema.html of vanuit boeken uit de bibliotheek. Zoek fietsmaatjes om je te vergezellen op je trainingen. Het boek ‘De Kale Berg’ geeft trainingstips, specifiek voor de Mont Ventoux (zie ook http://www.dekaleberg.nl). Ook kun je contact opnemen met andere deelnemers om samen te trainen voor Ventoux3.

Ventoux3 wil 1 trainingsdag in Limburg en 1 trainingsdag in Midden Nederland organiseren in de aanloop naar het evenement.

Anders dan je zou denken is het voor het beklimmen van een berg niet noodzakelijk om heuvel-op te trainen!
Hoe laat start Ventoux3 / hoe ziet het programma eruit?
Op 8 september vindt in Bédoin een briefing plaats, om 19.00h ’s avonds. De volgende morgen om 5.30h verzamelen we voor de start, die om 6.00h plaatsvindt.

Op 9 september beginnen we samen aan Ventoux3 2022. In de avond sluiten we ook weer samen af met de bekendmaking van de opbrengst en een feest.
Op beide avond eten we ook samen.

Locatie voor de bijeenkomsten: Camping Le Meneque, Chemin Le Meneque, Bedoin.
Locatie voor de start: Parking St. Marcellin, aan de rand van Bédoin, aan de voet van de klim.
Wanneer starten met sponsorgeld ophalen?
We zouden het fantastisch vinden als u gelijk begint. € 750,- is heel goed haalbaar, is onze ervaring, maar het is handig al vroeg vrienden, collega’s en bekenden te benaderen of na te denken over ludieke manieren (actie’s) om de € 750,- of misschien € 2.500,- of meer binnen te halen. We helpen je graag als je op zoek bent naar inspiratie!
Krijgt een sponsor automatisch een bedankmail?
Ja, elke sponsor die zijn email heeft ingevuld krijgt een bedankmail.
Moet ik in het Ventoux3 wielershirt fietsen?
Ja, je dient het Ventoux3 wielershirt te dragen. Onze hoofd-donateurs krijgen als wederdienst een plek op de shirts. Bovendien geeft het enorm veel groepsbinding én een fantastische fotoreportage. Heb je nog extra shirts nodig dan kun je die bijbestellen, zie de pagina over kleding.
Wat nu als ik onverhoopt niet mee kan doen?
Mocht je om een of andere reden besluiten af te zien van deelname aan Ventoux3, dan hanteren we de volgende regel: tot 2 weken na inschrijving en betaling van het deelnemersgeld restitueren wij het volledige bedrag. Daarna niet meer, omdat we onze uitgaven (voor bijvoorbeeld voeding en kleding) afstemmen op de deelnemersaantallen. Voor alle donaties die tot het moment van afzeggen op jouw naam zijn uitgevoerd geldt dat het Hersentumorfonds deze niet terugstort, maar het geld zoals bedoeld zal gebruiken voor hersentumoronderzoek.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen