Meedoen?
Klik hier

Waarom meedoen?

Op 12 september 2019 beklimmen de deelnemers van Ventoux3 1, 2 of 3 keer de Mont Ventoux (extreem sportievelingen mogen maximaal 4 keer). De drie verschillende klimmen zijn 21, 21 en 26 km lang en totaal ruim 4500 hoogtemeters. De uitdaging is dus enorm!

Ventoux3 2019

12 september 2019

Twijfel niet en doe mee! Ventoux3 is een onvergetelijke ervaring door de prachtige berg, de persoonlijke fysieke uitdaging, de bijzondere sfeer en de wetenschap dat je met elkaar een substantiele bijdrage levert aan meer hersentumoronderzoek.

Het minimale sponsorbedrag voor deelname is € 750,- per deelnemer. Dat bedrag, zo hebben we in de afgelopen 7 jaar geleerd, is voor iedereen goed haalbaar. We dagen je dan ook uit om daar € 2.500,- van te maken.

Het inschrijfgeld bedraagt € 80,- per deelnemer. Hiervan organiseren we het evenement.

Wij hanteren een maximum aantal deelnemers met het oog op de veiligheid.

Doe mee

Waarom Ventoux3

Elke week krijgen zo’n 28 mensen in Nederland de diagnose “primaire hersentumor”. Elke week sterven er ook 28 mensen aan een hersentumor, omdat hersentumoren nog ongeneeslijk zijn.

Ventoux3 steunt het Hersentumorfonds.

Onder kinderen tussen 1 en 15 is het zelfs de belangrijkste doodsoorzaak.

Omdat hersentumoren op zo’n moeilijke plek in het lichaam voorkomen, is de behandeling ingewikkeld. Opereren, chemotherapie en bestralen zijn wel mogelijk, maar hebben grote beperkingen. Waar de overlevingsduur en overlevingskans voor vele soorten kanker de afgelopen decennia sterk zijn gestegen, bleef het perspectief voor hersentumorpatiënten onveranderd.

Wij vinden dat daar nu wel verandering in moet komen! En dat vinden hersentumoronderzoekers ook! In de hele wereld zijn onderzoekscentra volop in ontwikkeling. Er wordt wetenschap bedreven waarbij de grenzen van het menselijke kunnen worden opgezocht. Er zijn enorm veel ideeën voor verder onderzoek. Wat daar voor nodig is, is geld!

Meer over het Hersentumorfonds

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen