Doe mee!

Organisatie Ventoux3

De organisatie van Ventoux3 is ondergebracht in Stichting Ventoux3. Het bestuur bestaat uit vijf onbezoldigde vrijwilligers die jaarlijks het evenement rondom de Ventoux organiseren. 
De opbrengst van Ventoux3 gaat 100% naar hersentumoronderzoek. De kosten voor de organisatie van het evenement worden vanuit het inschrijfgeld betaald. 

Lees hieronder meer over het bestuur van Ventoux3, over de ontstaansgeschiedenis van het evenement en wat hen motiveert.



Bas voor den Dag

Bas voor den Dag

Mijn lieve schoonzus Simone was de aanleiding om in 2012 de eerste Ventoux3 te organiseren. Haar situatie en die van haar gezin is nog steeds de grote drijfveer om elk jaar van Ventoux3 een zo succesvol mogelijk evenement te maken. Door Ventoux3 ken ik inmiddels veel meer mensen die met een hersentumor zijn geconfronteerd. Hoe verschillend hun situaties ook: de impact van de ziekte is altijd enorm. En we willen niets liever dan daar verandering in brengen. Er moet veel meer onderzoek komen!

Ondertussen is Ventoux3 uitgegroeid tot een ontzettend mooi en enorm positief evenement. Iets wat je mee moet maken!

Ik kijk nu al uit naar 9 september: we gaan er de mooiste dag van het jaar van maken!



Marina Laboyrie 

Marina Laboyrie

Sinds de start van Ventoux3 in 2012 ben ik vrijwilliger met hart en ziel voor dit belangrijke jaarlijkse evenement! In de loop der jaren ben ik me gaan realiseren hoeveel werk er in de organisatie van deze dag zit. Ik was daarom blij dat ik me in 2015 bestuurslid mocht noemen en logistieke ondersteuning kon bieden.

Zo neem ik een groot deel van de dagorganisatie op me, doe mijn best  om genoeg vrijwilligers bij elkaar te krijgen en vraag bij diverse supermarkten, bakkers etc.  een bijdrage t.b.v. de foerage voor onze deelnemers.

Best een klus dus. Maar hé, je hoeft maar 1 keer zo’n fantastische dag mee te maken om te beseffen hoeveel het bij elkaar gebrachte geld betekent voor onderzoek naar hersentumoren en patiënten.

Elke inspanning in dat verband brengt dan ook bijna vanzelfsprekend een lach op mijn gezicht! 



Ger Lardenoije

Ger Lardenoije

Het is vrijdagmiddag 8 oktober 2010 als je net in het buitenland onverwacht en plots en een telefoontje van je dochter Simone krijgt en ze vertelt dat ze in het Radboudziekenhuis opgenomen is. Die middag is van haar hoofd een MRI-scan  gemaakt en is vastgesteld dat Simone een hersentumor heeft. Het bericht slaat in als een bliksemslag bij heldere hemel en ineens staat je wereld op z’n kop. Bizarre en moeilijke jaren volgen.

Een schoonzoon en diens beste vriend nemen in 2011 het initiatief om geld in te zamelen voor hersentumoronderzoek en richten hiertoe de Stichting Ventoux3 op.

Vanaf 2012 zet ik me als direct betrokkene samen met de overige bestuursleden, deelnemers, vrijwilligers, donateurs en sponsoren in om meer en meer onderzoek mogelijk te maken voor al die lieve mensen die de strijd tegen deze ongeneeslijke ziekte moeten ondergaan.

Helaas heeft onze kanjer Simone op 11 februari 2018 haar strijd tegen deze ongeneeslijke ziekte verloren. Hoe groot haar gemis nu is en hoe verdrietig ook, we blijven ons onverminderd inzetten voor meer hersentumoronderzoek en we hopen dat andere lotgenoten meer en meer vertrouwen krijgen op een behandeling met meer succes en betere overlevingskansen.



Martijn van Setten

Martijn van Setten

Na een aantal keren als deelnemer te hebben meegedaan,  maak ik vanaf dit jaar ook deel uit van het bestuur van Ventoux3. Ik kijk er naar uit om mee te helpen met de organisatie van dit prachtige evenement.

Omdat er nog steeds geen oplossing is om hersentumoren te stoppen, blijf ik me inzetten om geld op te halen voor onderzoek. Want anders dan bij andere kankersoorten is er nog geen oplossing om helemaal te genezen van een hersentumor. Dit is voor mij de belangrijkste reden om me te blijven inzetten, zowel als sporter en als bestuurslid.

Historie

In 2010 kreeg Simone Bischoff, toen 33 jaar jong, tijdens de zwangerschap van haar tweede kindje de diagnose “hersentumor”. Voor haar, haar man en (nu) twee dochtertjes een niet te verkroppen boodschap.

Haar zwager Bas besloot samen met een vriend, Klaas Jan, in actie te komen en een evenement op Mont Ventoux te gaan organiseren om heel veel geld in te zamelen voor hersentumoronderzoek: Stichting Ventoux3.

 

Voor ons staat Simone symbool voor alle mensen met een hersentumor die moeten, maar niet kunnen leven met het feit dat deze vorm van kanker nu nog ongeneeslijk is.

In 2011 organiseerde Stichting Ventoux3 het evenement voor de allereerste keer.
De stoutste verwachtingen werden overtroffen.
Met 175 deelnemers werd de Mont Ventoux 1, 2, 3 of 4 keer beklommen.
Deze deelnemers zamelden samen € 262.000,- in voor hersentumoronderzoek.
De energie en het enthousiasme op de berg waren alomtegenwoordig.
“De mooiste dag van het jaar”, volgens velen!

In de jaren erna groeide Ventoux3 gestaag door.
Daar zijn we ontzettend blij mee.
We hebben al meer dan € 2.000.000,- bijgedragen aan hersentumoronderzoek!
Ondertussen zijn we niet vergeten wat voor die groei heeft gezorgd: een ontzettend betrokken groep deelnemers en vrijwilligers, en een enorm persoonlijk evenement.
Dat karakter willen we behouden!

In de afgelopen jaren hebben we ontzettend veel meegemaakt in het kader van Ventoux3, waaronder natuurlijk meer dan 10 geweldige evenementen en honderden prachtige acties.
Daarnaast hebben we veel bijzondere ontmoetingen gehad in het kader van Ventoux3.

Vooruitkijkend spreken we de wens uit dat Ventoux3 het mooie evenement blijft dat het nu is, en hierdoor een positieve kracht is voor alle betrokkenen.
En: we blijven keihard werken om mee te kunnen maken dat we een werkelijk verschil maken voor mensen die moeten leven met een hersentumor.
Velen van hen kennen we inmiddels heel goed en we hopen ze nog heel lang bij ons te houden.

Help daar ook bij, doe met ons mee en beklim die prachtige berg!  

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen